Mälargymnasiet i Jakobsberg

Mälargymnasiets programutbud

På Mälargymnasiet i Jakobsberg (nu Järfälla gymnasium) finns teoretiska såväl som praktiska utbildningar. Vad du väljer beror på om du vill fortsätta studera efter gymnasiet eller om du direkt vill gå ut i arbetslivet. Här finns även Introduktionsprogrammet samt Gymnasiesärskola. Mälargymnasiet har något att erbjuda alla blivande gymnasieelever.

Elever på Mälargymnasiet brukar en gång per åka till Lunds universitet för att besöka studentkårer. Det är ett uppskattat besök som ger elever svar på många frågor. Studenter vid Lunds universitet är tillmötesgående och berättar gärna om spexföreningar och annat kul som hör studentlivet till.

Utbudet av högskoleförberedande utbildningar är stort. Du kan söka till Ekonomiprogrammet med inriktning ekonomi eller juridik, estetiska programmet med inriktning bild och formgivning eller musik, samhällsvetenskapliga programmet med inriktning beteendevetenskap eller samhällsvetenskap. Tidigare elever är mycket nöjda med utbildningen.

Mälargymnasiets yrkesförberedande utbildningar är barn- och fritidsprogrammet med inriktning pedagogiskt eller socialt arbete, handelsprogrammet med inriktning handels och service, hotell- och turismprogrammet med inriktning turism och resor, restaurang- och livsmedelsprogrammet med inriktning kök och servering.

Gymnasiesärskolan har två program att välja mellan, det individuella samt estetiska programmet. Den som söker Introduktions-programmet har tre alternativ – preparandutbildningen, språkintroduktion eller individuellt alternativ. Mälargymnasiet hjälper samtliga elever att lyckas, trots olika förutsättningar.

Om du funderar över att söka till Mälargymnasiet kan du besöka dem antingen när de har öppet hus. De hade öppet hus 25 november 2015 och har nästa öppna hus 28 januari 2016. På dessa dagar får du en inblick i skolans verksamhet och om det är en skola du skulle trivas på. Om dagarna inte passar din kalender är du alltid välkommen att maila eller ringa Mälargymnasiet för att ta del av information om deras utbildningar.

På Mälargymnasiet råder en familjär och god stämning. Det är avgörande för elevernas utveckling. Lärare och rektor delar matsal med eleverna för att bibehålla gymnasiets trevliga och välkomnande atmosfär. För Mälargymnasiet handlar allt om elevernas utveckling och därför hålls nära kontakt med andra svenska skolor, men också med skolor i andra länder.

Har du bestämt dig för att ansöka till Mälargymnasiet? Besök i sådana fall Mälargymnasiets egna hemsida för information om hur du ska gå tillväga.

Mälargymnasiet