Fisketävlingar

Fisketävlingar för alla åldrar

Jakobsbergs Sportfiskeklubb anordnar fisketävlingar där flera är återkommande varje år. Medlemmar i sportfiskeklubben kan deltaga i klubbmästerskap i ädel, spinn, pimpel, mormyska, mete, kust och båtspinn. Jakobsbergs Sportfiskeklubb har dessutom tävlingar som sträcker sig över tid, bland annat tävlingen om att koras till årets storfiskare.

Efter en tid kanske du vill vidga dina vyer bortom Säby- och Översjön, kanske till och med bortom Mälaren. Och det finns fisketävlingar i andra vattendrag. I närheten hittar du bland annat lagtävlingarna Gålö Öring Cup, Nynäs Pike Cup samt Laxcup Nynäshamn. Antalet anmälda lag brukar hamna någonstans mellan 15 och 40.

För yngre fiskare är Rajala Cup att rekommendera. Tävlingen går ut på att fånga fler arter än någon annan. Du måste naturligtvis kunna styrka vilka fiskar du fångat, vilket du gör genom att knäppa ett kort på dig tillsammans med fisken och sedan posta bilden på fiskejournalens hemsida. Om du är en av de 300 första som postar bild på hemsidan får du ett Rapalabete. Förstapriset i tävlingen är dock Normarks professionella fiskeset Shimano Aernos.

En spännande tävling är svenska mästerskapet i gäddfiske. Det är en officiell tävling som kräver medlemskap i sportfiskarna. Lagen består av två till tre personer och priset är 250 kronor per deltagare. Orterna Eskilstuna, Gävle, Göteborg, Hedemora, Huskvarna, Karlskrona, Karlstad, Kungsbacka, Ljungby, Malmö, Mariefred, Mariehamn, Oskarshamn, Skene, Stockholm, Värnamo och Östhammar anordnar kval till svenska mästerskapet i gädda. Finalen hölls i Karlskronas skärgård 24 oktober 2015.

Som du märker är utbudet av fisketävlingar varierat. Tävlingarna är anpassade efter vilket fiske som avses. Några fisketävlingar är mer seriösa än andra, och några kallar sig inte ens för tävlingar utan handlar uteslutande om gemenskap. Förhoppningsvis hittar du tävlingar som stämmer överens med dina önskemål. Kom dock ihåg det fina utbud av tävlingar som Jakobsbergs Sportfiskeklubb har att erbjuda Säby- och Översjön.

Fisketävlingar